A PRO LEAGUE TÖRTÉNETÉNEK LEGIZGALMASABB FORDÍTÁSÁVAL LETT BAJNOK A TEAM EMPIRE!

Hihetetlen hátrányból állt fel a Team Empire az Evil Geniuses ellen, a második mapon 2:6 után zsinórban hozott hat körrel egyenlített, majd az utolsó pályán tarolt és arany érmet szerzett az orosz gárda.

 

A Pro League 9. szezonjának döntőjét Milánóban rendezték, és a szokásokhoz híven most is nyolc csapat kapott lehetőséget a bizonyításra. Az eddig eltelt három év alatt azonban olyan dráma, valamint elképesztő talpra állás és fordítás nem történt, mint Olaszországban.

A Team Empire már az első mérkőzés után hátrányba került, Bankot ugyanis az Evil Geniuses – remek védekezésének köszönhetően – 7:5-re megnyerte. Dacára az 5-2-es előnynek, Danila “Dan” Dontsov parádés teljesítménye révén egalizálni tudott az orosz ötös, viszont a végére elfogyott az erejük.

Nem úgy a következő pályán, ami Oregon volt. Viszont itt mégis úgy tűnt az EG előző meccsen szerzett lendületét nem lehet megállítani, 6:3-ra elhúztak és nagyjából mindenki elkönyvelte az amerikaiak első PL diadalát. Ekkor viszont történt valami, ami már-már valami csodához fogható, az Empire ugyanis magára talált és egyre másra hozta el a köröket, ezáltal óriási megdöbbenésre hosszabbításra késztették ellenfelüket. Dan fragjeinek és egy roppant fontos 3K-jának köszönhetően újra nyílt lett a küzdelem.

 

És ahogyan az lenni a szokott, egy összeomlás hozta magával a következőt, mivel az EG képtelen volt felvenni a ritmust Clubhouse-on. Itt már érezhető volt, hogy a Dan vezette orosz gárda hihetetlenül motivált és magasabb hőfokon égtek a srácok, így teljesen megérdemelten lettek a Pro League 9. szezon bajnokai. Fordításra egyetlen egyszer volt eddig példa a döntők történetében, mikor is a 3. szezon fináléjában a Continuum 2:1-re legyőzte a Playing Ducks együttesét. Azonban az elmondható, hogy akkor sem volt ennyire drámai végkifejlete a küzdelemnek, mint az Empire vs EG esetében.

 

Külön érdekessége a versenynek, hogy Dan, az Empire újonca mindössze az 5. mérkőzését játszotta és így sikerült elhódítania a Rainbow Six: Siege legrangosabb kupáját.

A kép forrása: siege.gg

A Team Empire ezzel elhódította első Pro League trófeáját. A verseny után pedig napvilágot látott az is, hogy a 10. szezon offline döntője Japánban lesz megtartva november 1-jén.

FORRÁS : https://esport1.hu/news/2019/05/21/rainbow-six-pro-league-s9-finals-donto-empire-dramai-gyozelme-eg-ellen-tzeus